Годишният спад в печалбата на КТБ е 22% през май

647
Годишният спад в печалбата на КТБ е 22% през май

След отчетения спад на печалбата на КТБ от 28% през април на годишна база, банката успя да сведе понижението през май до 21.6%, до 25.09 млн. лева. Това показват данните от месечния отчет на компанията към този май. Само за месеца КТБ са спечелили 5.97 млн. лева, което е увеличение на месечна база от почти 50% и 10.6% за година.

Приходите от лихви на финансовата институция за първите пет месеца на тази година са общо 82.55 млн. лева, срещу 51.64 млн. лв. разходи.

Активите на КТБ в края на отчетния период се оценяват на 3.14 млрд. лева, като от банката отчитат покачване на стойността на предоставените кредити и аванси до 2.37 млрд. лева, при 2.24 млрд. лева към април. Финансовите активи, на разположение за продажба възлизат към май на 123.35 млн. лева, при 177 млн. лв. месец по-рано.


Пасивите на банката в края на отчетния период са 2.8 млрд. лева. От тях 2.64 млрд. лв. са депозитите на клиенти, различни от кредитни институции. Към април цифрата бе 2.56 млрд. лева.

Последните сделки с акциите на КТБ се сключиха на цена от 75.50 лв. за лот.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg