Годишният спад в печалбата на КТБ е 22% през май

584
Годишният спад в печалбата на КТБ е 22% през май

След отчетения спад на печалбата на КТБ от 28% през април на годишна база, банката успя да сведе понижението през май до 21.6%, до 25.09 млн. лева. Това показват данните от месечния отчет на компанията към този май. Само за месеца КТБ са спечелили 5.97 млн. лева, което е увеличение на месечна база от почти 50% и 10.6% за година.

Приходите от лихви на финансовата институция за първите пет месеца на тази година са общо 82.55 млн. лева, срещу 51.64 млн. лв. разходи.

Активите на КТБ в края на отчетния период се оценяват на 3.14 млрд. лева, като от банката отчитат покачване на стойността на предоставените кредити и аванси до 2.37 млрд. лева, при 2.24 млрд. лева към април. Финансовите активи, на разположение за продажба възлизат към май на 123.35 млн. лева, при 177 млн. лв. месец по-рано.

Пасивите на банката в края на отчетния период са 2.8 млрд. лева. От тях 2.64 млрд. лв. са депозитите на клиенти, различни от кредитни институции. Към април цифрата бе 2.56 млрд. лева.

Последните сделки с акциите на КТБ се сключиха на цена от 75.50 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg