Goldman Sachs отчете 84 цента загуба на акция за третото тримесечие на фона на 33-процентен спад на годишна база в приходите от инвестиционно банкиране, информира Reuters.

Уолстрийт очакваше компанията да отчете едва втората си тримесечна загуба, откакто стана публична компания през 1999 г., но прогнозите бяха само за 16 цента загуба на акция.

Goldman отчита 3.59 млрд. долара приходи, в сравнение с 8.90 млрд. долара приходи за същия период година по-рано, когато е имала 2.98 долара печалба на акция.

Анализаторите очакваха 4.29 млрд. долара приходи за третото тримесечие на 2011 г.

Приходите на банката от инвестиционно банкиране възлизат на 781 млрд. долара, което е с една трета по-малко в сравнение с третото тримесечие на 2010 г. и с 46% по-малко от второто тримесечие. Приходите на Goldman Sachs от консултантска дейност достигат 523 млн. долара, или с малко повече в сравнение със същото тримесечие година по-рано.

С основна вина за загубата на Goldman е подразделението за Инвестиции и кредитиране, което притежава акции, облигации, заеми и дялове в непублични компании като дългосрочни инвестиции.

Финансовите резултати на Goldman Sachs са повлияни и от големия спад в приходите от търговия с облигации и инвестиционно банкиране.

Приходите на банката от търговия с инструменти с фиксирана доходност, валута и суровини възлизат на 1.73 млрд. долара, или с 36% по-малко в сравнение с година по-рано.