Goldman Sachs може скоро да постигне извънсъдебно споразумение и да сложи край на делото за измама, заведено срещу компанията от щатската Комисия по ценни книжа и борси (SEC), според New York Post.

Банката ще избере да сложи край на съдебната битка, вместо да понесе отново публичното заклеймяване, на което беше подложена тази седмица.

Според публикацията на New York Post, който се позовава на източници близки до Goldman Sachs, най-голямата инвестиционна банка на Уолстрийт обмисля да сложи край на делото за измама заведено от SEC за да предпази доколкото може репутацията си.

"Почти сигурно е, че ще бъде постигнато извънсъдебно споразумение," според същите източници на изданието.

Във вторник главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бленкфайн и други ръководители в банката бяха подложени на унищожителен кръстосан разпит в Конгреса по отношение на етиката на компанията и поведението й спрямо нейните клиенти.

SEC заведе гражданско дело за измама срещу Goldman, обвинявайки банката, че е укрила съществена информация от инвеститорите по отношение на ценни книжа, обезпечени с ипотечни заеми. От Goldman отрекоха обвиненията.