Днес, 30 януари 2008 г.- рождена дата на Атанас Буров, фондация “Атанас Буров” връчва своите традиционни призове на името на своя патрон за банково и индустриално управление.

За наградата за банково бяха номинирани Асен Ягодин, изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи, Владимир Владимиров, изпълнителен директор на Инвестбанк АД; Левон Хампарцумян, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на УникредитБулбанк АД и Момчил Андреев, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на “Райфайзенбанк” (България).

Участващите в гласуването 63 физически и юридически лица определиха за нов носител на приз “Буров” за банково управление г-н Левон Хампарцумян.

Левон Хампарцумян е обявен за “Банкер на годината” от списание “Finance Central Europe” през 2005 г., "Мениджър на годината" от списание “Мениджър” през 2006 г. и “Банкер на годината” от вестник “Банкеръ” за 2007 г.

Той е почетен консул на Канада в България (от 1997 г.), председател на Управителния съвет на Асоциацията на търговските банки и заместник-председател на Управителния съвет на “Борика” АД, управител на “Международен банков институт” ООД, член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, София (от 1994 г.) и член на Настоятелството на Американския Университет в България, Благоевград.

Тазгодишен носител на приз “Буров” за индустриално управление с тайно гласуване стана г-н Огнян Донев - председател на УС и изпълнителен директор на “Софарма” АД.

Наградите ще бъдат връчени от Иван Искров-управител на БНБ и Ивайло Калфин - заместник-председател на МС и министър на външните работи.