Хасковлията Тодор Бойчев най-накрая успя да плати подновяването на шофьорската си книжка с държавни таксови марки. Сагата му продължи почти два месеца.

През това време различни представители на държавните институции му отговаряха различно на молбата да си плати за услугата както повелява закона - а именно с държавни таксови марки.

Първоначално Бойчев получи отказ от КАТ-Хасково, както и от директора на областната дирекция на МВР. След серия от кореспонденции с МВР най-накрая Тодор Бойчев е получил покана от КАТ-Хасково да се яви, за да му приемат документите.

При явяването му в службата служителката е приела таксовите марки като законно платежно средство.

Битката на Бойчев е заради несправедливото, според него, прибиране по 3 лв. такса от страна на банковите гишета, които обслужват КАТ. Случаят с хасковлията е прецедент при плащането на услуга в държавно учреждение.

Повечето от тях се обслужват от банки, които прибират различни по размер такси за превод.

Държавните таксови марки са платежно средство за различни услуги. Заплащането посредством тях е регламентирано в Закона за държавните такси. Марките са с номинали от 0.10 лв., 0.20 лв., 0.50 лв., 1.00 лв., 2.00 лв. и 5.00 лв. Те се продават в определени пощенски клонове.

Източник: Хасково Новини