И Токуда Банк ще увеличава капитала

1666
И Токуда Банк ще увеличава капитала

След новините за увеличението на капитала при БАКБ, ЦКБ, Инвестбанк, дойде ред и на Токуда Банк.

На 20 октомври се проведе Общо събрание на акционерите на банката, на което се взеха решения за увеличение на капитала на банката и бяха избрани нови председател и членове на Надзорния съвет на банката, информираха от трезора.

Увеличението на капитала ще се осъществи чрез емитиране на 800 000 поименни безналични акции всяка на стойност 10 лева или общо 8 000 000 лева, които могат да бъдат закупени само от сегашните акционери. Акциите ще бъдат придобити в най-краткия законов срок от един месец.

Направените промени в Надзорния съвет на банката след освобождаване от отговорност на неговите членове, както и на членовете на Управителния съвет са изцяло по предложение на мажоритарния собственик на банката. За председател бе избран Артър Стърн, а за негов заместник Ейджи Йошида, който живее над 30 години в България. За член на Надзорния съвет на банката бе избран Кацуюки Носо.

Тези промени са продиктувани от една страна от желанието да се редуцират ангажиментите на Румен Сербезов, който от самото начало е основно ангажиран с болница Токуда. От друга страна е и желанието банката да се развива в посока реализация на големи международни проекти, каквато е и отговорността на Стърн, уточняват от Токуда Банк.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас