И Токуда Банк ще увеличава капитала

1637
И Токуда Банк ще увеличава капитала

След новините за увеличението на капитала при БАКБ, ЦКБ, Инвестбанк, дойде ред и на Токуда Банк.

На 20 октомври се проведе Общо събрание на акционерите на банката, на което се взеха решения за увеличение на капитала на банката и бяха избрани нови председател и членове на Надзорния съвет на банката, информираха от трезора.

Увеличението на капитала ще се осъществи чрез емитиране на 800 000 поименни безналични акции всяка на стойност 10 лева или общо 8 000 000 лева, които могат да бъдат закупени само от сегашните акционери. Акциите ще бъдат придобити в най-краткия законов срок от един месец.

Направените промени в Надзорния съвет на банката след освобождаване от отговорност на неговите членове, както и на членовете на Управителния съвет са изцяло по предложение на мажоритарния собственик на банката. За председател бе избран Артър Стърн, а за негов заместник Ейджи Йошида, който живее над 30 години в България. За член на Надзорния съвет на банката бе избран Кацуюки Носо.

Тези промени са продиктувани от една страна от желанието да се редуцират ангажиментите на Румен Сербезов, който от самото начало е основно ангажиран с болница Токуда. От друга страна е и желанието банката да се развива в посока реализация на големи международни проекти, каквато е и отговорността на Стърн, уточняват от Токуда Банк.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg