Илиан Зафиров, член на УС и изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка АД, беше избран за управител на „Международен банков институт” ООД от страна на Асоциацията на българските банки (АББ).

Това стана на провелото се днес Общо събрание. На този пост той заменя Левон Хампарцумян, чийто тригодишен мандат изтече през тази година.

Илиан Зафиров е банкер с дългогодишен опит. Има висше образование по Международни икономически отношения и до 2000 г. е ръководил валутната дейност на Централна кооперативна банка и ТБ България инвест. От 2001 г. е прокурист, а от 2003 г. – член на УС и изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка АД.

През миналата година г-н Зафиров беше избран за член на Съвета на директорите на Асоциацията на българските банки (АББ).

Основни съдружници в „Международен банков институт” ООД са Българска народна банка и Асоциация на банките в България. Организацията работи за повишаване ефективността на работата на служителите в банковия и финансов сектор чрез провеждане на специализирани обучения.