Интернешънъл Асет Банк заделя 6.3 млн. лв. за дивиденти

720
Интернешънъл Асет Банк заделя 6.3 млн. лв. за дивиденти

На 21 февруари 2008 г. в Централно управление на Интернешънъл Aсет банк АД се проведе редовното годишно общо събрание на акционерите на банката.

Акционерите на банката приеха доклада на Управителния съвет и взеха решение за разпределение на печалбата, като 6.6 млн. лв. ще се отнесат във фонд "Резервен" на собствения капитал, а 6.3 млн. лв. ще се разпределят за дивиденти на акционерите.

Ръководството на банката докладва за успешно извършената пазарно-ориентирана промяна на структурата на банката, както и за постигнатите добри финансови резултати.

В края на 2007 г. активите, управлявани от банката, достигнаха 523.3 млн. лв. Нарастването им спрямо края на 2006 г. е в размер на 35 %.

Печалбата на банката след данъчно облагане е 12.9 млн. лв., което е с 51% повече от печалбата, отчетена в края на предходната година.

Показателите възвръщаемост на капитала (RoE) и възвръщаемост на активите (RoA) са съответно 29.08% и 3.20%, в сравнение с 26.84% и 3.10% в края на 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg