Обединена българска банка е издала над 1 милион дебитни и кредитни карти, като изпраща 2007 г. с издадени над 330 000 кредитни карти, съобщават от кредитната институция.

Картодържателите на ОББ вече имат възможността да пазаруват с кредитни карти, като погасяват задълженията си на 6 и 12 равни месечни безлихвени вноски от магазините на Германос, Глобул, Beep и MEXX.

За всички покупки в търговската мрежа, направени с кредитна карта от ОББ в периода от 10 декември до 20 януари 2008 г., картодържателите на банката ще получат бонус 3% от стойността им.

В края на промоционалния период картата ще бъде захранена с натрупвания от бонус. Общият му размер ще се отрази като отстъпка от задължението по кредитната карта в извлечението след приключване на програмата, като в нея ще бъдат включени транзакциите, осчетоводени в системата на банката до 20 януари 2007 г. включително.

ОББ първа издаде револвираща кредитна карта през 2003 година. Банката издава кредитни карти MasterCard, VISA и VISA Electron. Банката издаде и първата ко-брендирана кредитна карта – ОББ GloBul MasterCard, генерираща отстъпка при плащане на сметките към мобилния оператор, при извършване на покупки с нея в България и по света.