Какви ипотечни заеми предлагат банките?

3029
Какви ипотечни заеми предлагат банките?

Нов ипотечен кредит в левове с плаваща лихва от 4.5% за първата година пусна преди дни УниКредит Булбанк. За остатъка тя е 6.5 на сто. Лихвата се формира от базовия лихвен процент плюс твърда надбавка.

Те важат за клиенти на банката с кредитна карта и работна заплата над 1500 лева, които ползват и други продукти по избор като спестовен план Pioneer, животозастраховка "Алианц" или директна инвестиция във фондове Pioneer с минимална сума от 500 евро.

Важно условие е работната заплата на кандидата за кредит и солидарния длъжник да се превежда по сметка в банката. Така например при кредит от 50 000 лева със срок на изплащане 20 г. на равни месечни вноски годишният процент на разходите е 8.16 при тези нива на лихвите, пишат от в. 24 часа.

Сред плюсовете на заема е освобождаване от такса за разглеждане на документи и за предсрочно погасяване със собствени средства, както и издаването на сертификат с ориентировъчната сума, която може да се вземе.

6.15% фиксирана лихва за първата година по жилищен кредит в левове - така звучи офертата на "Райфайзен". За остатъка лихвата се формира от 6-месечен SOFIBOR + надбавка от 3.331%.

Условието важи, ако заплатата на клиента се превежда по сметка в банката, той ползва застраховка на кредитни вноски - с пакети "Злополука" или "Живот" за срок от 5 г., включил е пакет "Комфорт" с едно активно комунално плащане и има регистрация за онлайн банкиране.

Когато са изпълнени тези условия, ГПР излиза 7.63%, ако кредитът е в размер на 60 780.30 лв. (в сумата е включена премията по застраховка на кредитни вноски пакет "Злополука"), а срокът 20 г. В ГПР са включени всички разходи без премията по застраховка "Имущество" и оценката на имота. ГПР не включва застраховка "Имущество" и оценка на имота, предложен за обезпечение.

Сред екстрите на кредита са с 25% по-ниска такса за обработка на искането за кредит, предварително одобрение за 1 ден, без комисиона за предсрочно погасяване след 3-ата година.

Промоционален кредит с равни лихви в левове и евро предлага ОББ. Лихвата е променлива в размер на 6.50%, но заплатата трябва да се превежда в банката или клиентът да прави регулярни постъпления по сметка "Комфорт".

При кредит от 80 000 лв., или 40 000 евро за срок от 30 г. и 6.50% променлива лихва при изпълнение на изброените по-горе условия, ГПР става 7.31% без включена застраховка за дома и семейството. Ако премията по нея влезе в ГПР, размерът му се повишава до 8.18 на сто.

Промоцията предвижда още да няма такса за кандидатстване и за предсрочно погасяване със собствени средства след третата година. Дава се предварително одобрение до 1 ден.

Жилищните кредити в левове и евро при по-облекчени условия на Банка ДСК имат няколко варианта. Единият е лихвата да е плаваща за целия период, но можете да я фиксирате за 3 или 5 г. Който и да изберете, за да ползвате по-ниските лихви, трябва да се включите в програма "Уют".

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Muhammed
# 0
11:08 | 30 August 2012
Thanks alot - your answer sloved all my problems after several days struggling
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg