„Капитал Банк” АД Скопие добави към банковите си лицензи услугите по предлагане и обслужване на валутни разплащания и депозити на физически лица. От новите банкови услуги, освен македонските клиенти, ще могат да се възползват и българските предприемачи с бизнес в Македония.

Разширяването на гамата от услуги е в унисон с цялостната стратегия за промяна на профила на банката, която ще се фокусира в областта на корпоративното и инвестиционно банкиране.

„Разширяването на обхвата на дейност демонстрира доверието, което Централната банка на Македония има в „Капитал банк” АД за бъдещото й развитие и налагането й като ключов фактор на македонския банков пазар", коментира Иван Ненков, председател на Надзорния съвет на „Капитал Банк” и изпълнителен директор на „Алфа финанс холдинг” АД.

„Алфа финанс холдинг” АД придоби „Капитал Банк” АД през октомври 2007 г. Стратегията на новия собственик включва преструктуриране на банката, значителни инвестиции в нови технологии и човешки ресурс, както и разширяване на съществуващата клиентска база и продуктов микс. Целта е постигане на по-голяма ефективност на дейността, адекватен растеж на пазарния дял чрез прилагане на добри европейски практики.

„Алфа финанс холдинг” е активна в България и региона на Югоизточна Европа. В структурата на холдинга работят близо 3500 души. Групата управлява активи на стойност над 1 млрд. евро.