Картодържатилите на УниКредит Булбанк без такси при тегления

751
Картодържатилите на УниКредит Булбанк без такси при тегления

УниКредит Булбанк предоставя на своите клиенти възможност да теглят без такса пари от банкоматите на банката в чужбина, стана ясно на проведена днес пресконференция на банката.

Премахването на обичайната такса за ползване на банкомат в чужбина влиза в сила от днес и от него ще могат да се възползват всички потребители на предлаганите от банката дебитни карти - Maestro, Visa, Visa Electron и Master Card, обявиха още от банката.

"Изчисленията ни показаха, че средно за едно тримесечие нашите клиенти осъществяват около 13 хиляди тегления на банкомат в чужбина, а общата стойност на изтеглените пари за периода е около 5.5 млн. лева. При стандартна такса от 2.5 евро плюс 1% от теглената сума това означава, че на всеки 100 евро изтеглени в чужбина, са се падали около 3 евро такса", обясни г-жа Славка Вълкова, председател на изпълнителния комитет на банките-членове на Виза Европа в България и директор "Карти" на УниКредит Булбанк.

Държавите, в които картодържателите на банката ще могат да теглят пари без такси, освен България, са общо шестнадесет - Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Украйна, Босна, Хърватия, Сърбия, Словения, Турция, Австрия, Германия и Италия.

Мрежата от банкомати в тези страни на звената на италианската банка възлиза общо на над 15 хиляди, съобщиха от банката. Към момента банкоматите на територията на страната ни възлизат на 525.

От банката представиха и някои правила, които картодържателите могат да следват с цел защита на личните си данни и предпазване от злоупотреби.

В България случаите на такива са все още малко, като в процентно изражение са под средните в Европа и САЩ, коментираха от банката. По около 30-40 злоупотреби се наблюдават на тримесечие, което е все още един нисък процент на фона на броя на тегленията. Въпреки това обаче, за да си спестят неприятности, картодържателите могат да спазват някои елементарни правила на поведение, според г-жа Вълкова.

Картата е препоръчително да се ползва лично и да не се предоставя на други лица, дори и на членове на семейството, препоръчват от УниКредит. Не бива да оставяте картите си без надзор или на публични места.

Възможно е при плащане в търговски обекти да Ви изискат документ за самоличност, като сте длъжни да го предоставите.

При пътуване в чужбина е добре да вземате с вас само тези карти, които възнамерявате да ползвате.

При теглене от банкомати се опитвайте да закривате набирането на ПИН-кода, за да се защитите от евентуален запис на камера на цифрите му.

Абонамент за SMS при известяване на всяка транзакция е друг начин да следите дали друго лице на ползва вашата карта.

Банките полагат значителни усилия за превантивни мерки, повишаване на сигурността на транзакциите и предотвратяване на злоупотреби, като в тази насока те си обменят и информация при подозрения за злоупотреби, заяви г-жа Вълкова.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg