Клиентите на швейцарската банка Credit Suisse може би са загубили около 1 млрд. швейцарски франка (925.9 млн. долара) от инвестиции, свързани с финансовата пирамида на американеца Бърнард Мейдоф, информира Reuters, позовавайки се на печатното издание Sonntag.

Без да се позовават на източници, от Sonntag твърдят, че по вътрешни оценки на Credit Suisse клиентите на втората най-голяма швейцарска банка може би са загубили между 0.9-1.0 млрд. швейцарски франка, инвестирани при Мейдоф.

Credit Suisse не е препоръчала активно или продавала продукти, свързани с инвестиции в схемата на Бърнард Мейдоф, според говорителя на банката.

Нито един от хедж фондовете, предлагани от Credit Suisse, не са инвестирали във фондовете на Мейдоф, твърдят още от банката.

Според властите Мейдоф е признал за финансова пирамида на стойност 50 млрд. долара ръководена от него, в която са били примамени инвеститори и благотворителни организации от цял свят.

Фондове, управлявани от швейцарски банки, са сред известните жертви на Мейдоф, който е обвинен в ръководенето на финансова схема, в която доходността на по-старите инвеститори се изплаща от инвестициите на по-новите клиенти.