Кои са новите членове на УС на ФГВБ

2386
Кои са новите членове на УС на ФГВБ

Днес (24 март 2011 г.), Росен Николов, в качеството му на председател на Управителния съвет на ФГВБ, и Нели Кордовска, в качеството й на заместник-председател на Управителния съвет на ФГВБ, на основание на чл. 9, ал. 1 и 4 от Закона за гарантиране на влоговете в банките (ЗГВБ) определиха Борислав Стратев и Светла Костова за членове на Управителния съвет на ФГВБ.

Асоциацията на банките в България определи за свой предстaвител Бисер Манолов, досегашен председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Съгласно ЗГВБ членовете на УС трябва да имат висше икономическо или юридическо образование и професионален опит в продължение на не по-малко от 5 години в една от следните области: банково дело, търговия с ценни книжа, счетоводство и финанси.

По-рано днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се срещна с новото ръководство на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Новоизбраният Председател предложи домакинството на фонда за последваща среща с министъра на финансите Симеон Дянков и управителя на Българската народна банка Иван Искров, на която да бъде обсъдена визията на новото ръководство за управлението на фонда.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg