Днес (24 март 2011 г.), Росен Николов, в качеството му на председател на Управителния съвет на ФГВБ, и Нели Кордовска, в качеството й на заместник-председател на Управителния съвет на ФГВБ, на основание на чл. 9, ал. 1 и 4 от Закона за гарантиране на влоговете в банките (ЗГВБ) определиха Борислав Стратев и Светла Костова за членове на Управителния съвет на ФГВБ.

Асоциацията на банките в България определи за свой предстaвител Бисер Манолов, досегашен председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Съгласно ЗГВБ членовете на УС трябва да имат висше икономическо или юридическо образование и професионален опит в продължение на не по-малко от 5 години в една от следните области: банково дело, търговия с ценни книжа, счетоводство и финанси.

По-рано днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се срещна с новото ръководство на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Новоизбраният Председател предложи домакинството на фонда за последваща среща с министъра на финансите Симеон Дянков и управителя на Българската народна банка Иван Искров, на която да бъде обсъдена визията на новото ръководство за управлението на фонда.