Колкото повече бизнес клиенти има една банка – толкова по-добре

2678
Колкото повече бизнес клиенти има една банка – толкова по-добре

Колкото повече – толкова повече. В случая с банките това наистина е така, особено ако изходим от предлаганите условия за откриване, поддържане и закриване на фирмените сметки в десетте най-големи банки в страната.

Голяма част от тях предлагат такса от 10 лв./месечно на юридическите лица (фирмите) за поддръжка на фирмените им сметки*.

Или иначе казано – фирмите плащат по около 120 лв./годишно за това, че ползват услугите на определена банка. Тук, разбира се, не влизат таксите за преводите, които клиентите им осъществяват.

Справка на Profit.bg показва, че най-ниска месечна такса предлага СИБАНК – 6 лв./месечно, при положение че месечното извлечение бъде изпращано по имейл, докато при Сосиете Женерал Ескпресбанк и Банка Пиреос месечните такси за поддържане на сметките са по 8 лв.

Стандартно таксите за откриване на фирмена сметка са около 10 лв., но в Пиреос Банк цената за това е 20 лв.

Закриването на сметката също не е безплатно, като таксите също могат да достигнат до 20 лв. Подобни суми се събират от клиентите на Сосиете Женерал Експресбанк и СИБАНК, или иначе казано - от банките с най-ниски месечни такси.

Следва да се има предвид, че част от банките дори ще вземат повече от 10 лв. месечна такса за поддържане, например 15, при положение че средномесечното ви салдо е под минималното.

Банките в страната предлагат по-ниски такси и комисиони в случаите, когато фирмите използват електронните им услуги и не желаят да получават информация за операции и салда на хартиен носител.

Съвет: процентът на избор на банка за фирмената ни сметка не трябва да се ръководи само и единствено от близостта на кредитната ни институция. Внимателно преценете таксите и комисионите плащания, както за поддържане на сметката ви, така и за междуфирмените плащания. 

* Използвани са тарифите на банките, публикувани на корпоративните им сайтове.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...