Компания дава отстъпки на клиенти с добра кредитна история

758
Компания дава отстъпки на клиенти с добра кредитна история

Небанковата финансова институция Изи Асет Мениджмънт АД, специализирана в малките и необезпечени потребителски кредити Изи Кредит, предлага отстъпки на клиентите си, които погасяват заемите си без закъснение. Договорите на компанията предвиждат всеки такъв клиент да получи отстъпка в размер до 6% от цялата сума (лихва и главница), която трябва да върне.

Отстъпка в размер до 6% отразява намеренията на дружеството да поощри коректните си заемополучатели. Тя цели и да популяризира ползите от добрата кредитна история и от това заемите да се погасяват навреме. От октомври тази есен наред с банките, небанковите финансови институции също ще могат да проверяват в Централния кредитен регистър (ЦКР) към Българската народна банка (БНБ) историята на клиентите си за период от пет години назад. Това се очаква да има преки последствия за ежедневието на хората - от това къде ще живеят и работят до това колко ще плащат за заем или застраховка.

„Кредитната история ще играе същата роля, която едно време ученическият ни бележник играеше в училище и чрез който ни оценяваха дали сме добри ученици. Идеята е ясна - статутът на изряден платец предоставя по-евтин и лесен достъп до финансиране, потребителски и ипотечни кредити, застраховки и други финансови услуги. Нещо повече, в перспектива коректните платци ще се ползват с по-голямо доверие на работодателя при кандидатстване за определена позиция и дори наемът на жилището им може да поевтинее, каквато е практиката на развитите страни", заяви Станимир Василев, изпълнителен директор на Изи Асет Мениджъмнт АД.

Независимо от преференциите за коректните клиенти, от компанията не предвиждат тежести за тези, които поради временни финансови затруднения закъсняват с погасяването на задълженията си.

„Ако наш клиент не може да си плати вноската навреме, не начисляваме лихва за забавянето. Целта е да не се утежнява положението му с допълнителни наказателни лихви, кредитната му история да остане чиста и да запазим изградените взаимоотношения", каза още Станимир Василев.

Изи Асет Мениджмънт АД регистрира за полугодието 53% ръст на приходите си на годишна основа до 12.4 млн. лв. Печалбата преди данъци достигна 2.1 млн. лв., което е спад от 9.88 на сто спрямо същия период на миналата година. Броят на отпуснатите от компанията "малки кредити в дома" за първата половина на 2009 г. достига 38 953 - ръст от близо 11% в сравнение с полугодието на 2008 г., когато бяха раздадени 35 180 броя заеми. Компанията задържа дела на просрочените кредити под 10% от общия кредитен портфейл.

Дружеството е 100 % собственост на български предприемачи. Компанията е на пазара на микрокредити от 2005 г. и е с пазарен дял от близо 35%. Небанковата финансова институция е специализирана в отпускането на малки и необезпечени краткосрочни кредити, известни с наименованието Easy Credit със срок на погасяване от 8 до 43 седмици и в размер на 100 до 3 000 лв.

Дружеството развива дейност в над 120 населени места в страната, като заемите се дистрибутират чрез финансови съветници, които посещават кандидатите директно в техния дом, в удобно за тях време.

Лихвата по отпусканите заеми варира от 2.26% до 2.92% седмично, като кредитите се погасяват чрез фиксирани седмични вноски. От есента на 2008 г. Изи Асет Мениджмънт АД откри свое представителство в Украйна, с което стана едно от първите български дружества в сектора на небанковите институции, което започва дейност на външните пазари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Ben
# 0
16:06 | 23 June 2017
Здравейте, Аз съм доктор Бен Питърсън, заемодател на частни заеми, който дава времеви възможности за заеми. Имате ли някакви финансови затруднения? Нуждае се от заем за консолидиране на дълга, при 2% строителство, кредит за недвижими имоти, рефинансиране, лични, бизнес цели или спешни пари? Вие сте бизнесмен или жени, които мислят за разширяване на вашия бизнес предлагат кредитиране от всякакъв вид. Ако се интересувате, свържете се с нас днес (24hoursloanservices@gmail.com)
Красен
# 1
10:08 | 26 August 2009
Аре стига ги фалете? Колко Ви платиха за статията? Колко им е годишната лихва и таксите никъде на го казвате? Само отстъпките.? Моле Ви се? Закусали са го май а? Абдалите свършиха?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg