Към края на месец юни 2008 година, ПроКредит Банк (България) отчете ръст от над 27% в обслужвания кредитен портфейл, в сравнение с края на 2007 година. Броят на отпуснатите кредити за малки и средни предприятия и земеделски производители от банката бележи ръст със 7% от началото на годината и вече надхвърля 53 300.

Към края на юни 2008 година, кредитният портфейл на ПроКредит Банк достига над 1.12 млрд. лв. Постигнатото увеличение на отпуснатите кредити надвишава планирания от банката ръст за полугодието. В същото време броят на привлечените депозити се е увеличил с близо 16% и в края на юни вече надвишава 678 млн. лв.

Следвайки своята политика за отговорно банкиране, ПроКредит Банк предоставя на своите клиенти гъвкави кредитни продукти с акцент върху малкия и средния бизнес. За банката, предприятията от такъв мащаб създават най-голям брой работни места и имат жизненоважен принос за икономиката.

ПроКредит Банк не развива приоритетно потребителското кредитиране. За сметка на това банката акцентира на отговорното банкиране и изграждането на спестовна култура сред гражданите, като алтернатива на агресивно предлаганите потребителски и ипотечни кредити, предизвикващи задлъжнялост сред населението.