КТБ капитализира печалбата си за 2008 г.

704
КТБ капитализира печалбата си за 2008 г.

Акционерите на КТБ () няма да получат дивидент за 2008 г. Това решение е взето на провелото се по-рано днес извънредно общо събрание на акционерите на банката.

Директорът за връзка с инвеститорите Илияна Павлова уточни за Profit.bg, че решението за капитализиране на печалбата е в резултат на промените на Наредба№8 на БНБ за капиталовата адекватност на кредитните институции, и по-конкретно частта за МЗР.

С приключването на годината печалбата на банката за 2008 г. предстои да бъде капитализирана, в резултат на взетото решение.

Нека да припомним, че ОСА на КТБ от май реши формираната печалба на банката за изминалата година да бъде заделена за фонд "Резервен". Положителният финансов резултат за 2007 г. на банката бе в размер на 23.15 млн. лв.

В края на юли от КТБ отчетоха печалба в размер на 23.4 млн. лв. Оттам прогнозират 39.24 млн. лв. положителен финансов резултат за 2008 г., а за 2009 г. той да достигне 57.17 млн. лв.

Днес акциите на финансовата институция затвориха сесията на минус 1.12% при обем от 1 715 лота. Сделките се сключиха при средна цена от 87.48 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...