КТБ предлага депозит „Евролев” със защитна валутна клауза

1265
КТБ предлага депозит „Евролев” със защитна валутна клауза

Корпоративна търговска банка АД пуска на пазара нов безсрочен левов депозит. Той се нарича „Евролев” и е със защитна клауза по отношение на промяна на фиксинга на лева към еврото.

Продуктът, както и условията по него, са нови за българския пазар. Депозитът е левов, но ако настъпи промяна във фиксирания курс на лева към еврото, банката ще превалутира в евро сумата по него, заедно с начислената лихва.

Превалутирането ще се извърши по действащия към момента централен курс – 1.95583 лева за евро. С помощта на тази защитна клауза вложителите елиминират риска от валутна загуба при евентуална промяна на фиксинга на БНБ.

Освен това предимство, вложителите ще спечелят и от сравнително изгодните за безсрочен депозит лихвени равнища. За суми под 5 000 лв. лихвата е 4%, а за тези между 5 000 лв. и 54 999.99 тя е в размер на 5%. Ако сумата на депозита е над 55 000 лв., лихвата става 7%.

Олихвяването на средствата се извършва в края на всяка календарна година. Банката няма да събира такси за откриване и поддържане на сметката по безсрочния депозит „Евролев”, както и за касовото й обслужване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg