КТБ участва в уредяването на Фара Консулт

1460
КТБ участва в уредяването на Фара Консулт

Корпоративна търговска банка () ще участва в учредяването на Фара Консулт ООД (в процес на учредяване), като притежава 25% от капитала на новата компания, чийто размер ще бъде 15 хил. лв. Това съобщиха от Българска фондова борса.

Решението за това е взето на провелото се заседание на Управителния съвет на банката от 4 март.

Това ще рече, че дяловото участие на банката ще се равнява на 375 акции от капитала на Фара Консулт ООД, с номинална стойност от 10 лв.

КТБ ще придобие горепосочените 375 дяла от капитала на дружеството срещу номиналната им стойност, а именно 3 750 лв.

Нека припомним, че КТБ ще бъде едно от новите попълнения на SOFIX. Заедно с него в индекса се включват още ПИБ, Оловно-цинков комплекс и Холдинг Пътища. От изчислението на SOFIX отпада Петрол. Промените ще са в сила от 13 март.

В четвъртък книжата на КТБ се търгуваха на борсата в ценовия диапазон от 90.7 лв. и 92.9 лв., като приключиха сесията с понижение от 0.3%, до средните 90.89 лв. за лот. Към момента офертите за продава надвишават почти двойно търсенето по позицията.

Предлагането започва от 92.39 лв. до 118.16 лв., а офертите за купува варират между 65 лв. ниска и 91.2 лв. висока цена.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg