КЗК разреши концентрация между СИБАНК и КБС Банк

503
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на контрол върху Стопанска инвестиционна банка (СИБАНК) () от страна КБС Банк Н. В., Белгия. Концентрацията ще се осъществи чрез закупуване на акции.

КБС Банк е универсална банка, чиято дейност е насочена предимно към физически лица и малки предприятия. Дружеството е една от трите най-големи белгийски банки и водеща финансова група в Централна Европа. Преди сделката компанията не е участвала на банковия, а само на застрахователния пазар в страната.

СИБАНК предлага както корпоративно, така и банкиране на дребно, във всички сектори на икономиката.

КЗК счита, че предстоящата концентрация няма да окаже негативно влияние на засегнатите пазари. В България дейността на страните не се припокрива в банковия отрасъл. Що се отнася до пазара на инвестиционното посредничество, общият дял е под установения праг за господстващо положение, броят на участниците е голям и липсват бариери за навлизане на нови компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg