Административното управление на британския бизнес на фалиралата американската инвестиционна банка Lehman Brother обяви снощи, че ще съкрати 750 работни места, предаде АП.

Говорителката на консултантската компания PricewaterhouseCoopers Ема Торогуд съобщи, че повечето от позициите, които ще бъдат съкратени, са във Великобритания, но освен това са освободени и известен брой служители в Европа. Съкращенията са в отделите за книжа с фиксиран доход и управлението на персоналните инвестиции.

"Крайно разочароващо е, че въпреки прибягването до всички възможности, тези работни места не можаха да бъдат спасени", посочи в комюнике Тони Лоумас от PricewaterhouseCoopers. "В началото на третата седмица на нашето управление ние продължаваме да съсредоточаваме усилията си в увеличаването до максимална степен на обезщетенията за кредиторите и намаляването до минимален размер на въздействието върху другите акционери".

PricewaterhouseCoopers пое административното управление на европейското подразделение на Lehman Brother преди две седмици, когато инвестиционната банка подаде молба за съдебна защита от кредитори.

Източник: БНР, Снимка: БГНЕС/ЕРА