Майк Тайсън изглежда подготвя настъпване на биткойн пазара.

Бившият боксьор ще спонсорира банкомат, който ще позволява на потребителите да обменят реални пари в дигиталната валута.

В събота Тайсън пусна в Twitter линка към уебсайт, рекламиращ Mike Tyson Bitcoin ATM, който ще заработи през август.

В сайта се казва, че най-бързият нокаут, който Тайсън е нанесъл на ринга, е бил в рамките на 30 секунди. В същото време новият банкомат ще може да обръща парите на клиентите в биткойн за по-малко от 20 секунди.

Представители на Тайсън засега не са коментирали новото му бизнес начинание, въпреки че пуснатият от официалния му профил линк предполага, че той е дал одобрението си за новия бизнес.

Вижте още: Най-глупавите покупки на Майк Тайсън

Според сайта за технологични новини SiliconAngle обаче Самият Тайсън може да е бил "подмамен да сключи сделка от сладкодумен бизнесмен, който му е обещал милиони, ако даде името си за новия бизнес."

Според сайта MikeTysonBitcoin.com е регистрирана на името на Питър Кламка, който е свързан с Bitcoin Brands, която пък има нищожната пазарна капитализация от едва 6 780 долара, според Google Finance.

В интервю за CNBC Кламка е оспорил новината, заявявайки, че Bitcoin Brands няма нищо общо с неговото бизнес начинание с Тайсън, което развива дейност под името Bitcoin Direct LLC.

Носещите името на Тайсън биткойн банкомати се очаква да започнат да работят на две места в Лас Вегас след около три седмици, според Кламка.

Тайсън и Bitcoin Direct имат по 50% дял в новото бизнес начинание.