Merrill Lynch ще си спести данъци във Великобирания след 29 млрд. долара загуби

523
Merrill Lynch ще си спести данъци във Великобирания след 29 млрд. долара загуби

Щатската инвестиционна банка Merrill Lynch & Co може да избегне плащането на корпоративен данък във Великобритания за няколко десетилетия, след като начисли 29 млрд. долара загуби на подразделението си, базирано в Лондон, предава Reuters позовавайки се на Financial Times.

Почти цялата дейност на Merrill на пазара за облигации гарантирани с рискови кредити (т. нар. CDO) е била насочена през Merrill Lynch International, британското подразделение на компанията, според вестника.

Стойността на тези ценни книжа падна след началото на кризата на щатския пазар за високорискови ипотеки, а Merrill Lynch миналия месец продаде такива ценни книжа на стойност 30.6 млрд. на компанията Lone Star Funds само за 6.7 млрд. долара.

Merrill може да пренася в следващата година оперативните си загуби във Великобритания за неопределен период за данъчни цели, според вестника. При сегашния корпоративен данък във Великобритания в размер на 28%, банката ще може да намали данъците си на Острова с до 8 млрд. долара.

Говорител на правителството обаче е заявил, че данъчното законодателство на Великобритания не позволява трансграничното прехвърляне на печалба или данък.

Според данъчния закон на Великобритания и международните данъчни стандарти не е възможно печалби или загуби, отчетени в други държави, да бъдат прехвърляни в Кралството с данъчни цели, според този служител.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg