Не само че произвежда повече милионери на глава от населението в сравнение с всяка друга държава, но Сингапур също така може да се похвали и с едни от най-младите милиардер в света. Те сформира един доходоносен пазар, към когото банките се стремят.

HSBC Private Bank, която чиито клиенти имат активи под управление средно за по 3 млн. долара (3.8 млн. сингапурски долара) под управление съобщи, че средната възраст на клиентите й в Сингапур е 48 години.

Позовавайки се на скорошни статистически данни от Datamonitor, ръководителят на частното банкиране на HSBC Крис Миърс казва, че този резултат може да бъде сравнен с профилите на милионерите в Китай, където средната възраст на новопоявилите се милионерите е под 40 години.

В Европа, средната възраст на подразделението за частно банкиране е около 55, казва Миърс.

Подразделението за управление на активи на HSBC в Азия допринася за 30% от оборота на частното й банкиране в световен план който по последните данни възлиза на 450 млрд. долара.

Печалбата на HSBC Private Bank в Сингапур възлиза на 98 млн. долара за 2009 г., което допринася с 18% към печалбата на групата в страната.