MKB Unionbank пуска ипотечен кредит с лихва 7.95%

1057
MKB Unionbank пуска ипотечен кредит с лихва 7.95%

MKB Unionbank пуска на пазара ипотечен кредит с лихва за първата година 7.95% за заемите в евро. За заеми в лева лихвата е 9.05%. Намалението спрямо досегашните условия е с 1 процентен пункт, което означава, че кредитите за нов дом, отпускани от банката поевтиняват с над 10%. Средния лихвен процент по кредити за покупка на жилище за банковата система за юни в евро е 8.51% и 10.39 за заеми в лева.

Така за второ поредно тримесечие банката обявява по-нисък лихвен процент, като от началото на годината спадът е с 3 пр.пункта или с над 27%. Намаляването на цената на заема е част от кампанията на банката „Кредитирането продължава".

„Реално ние връщаме лихвите по ипотечните кредити на нивата им от точно преди една година. В същото време цените на имотите отбелязаха спад от минимум 20%, което прави сегашният момент подходящ за покупка", коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на MKB Unionbank.

Банката финансира до 100% от стойността на закупувания имот, но не повече от 75% от пазарната оценка на предложеното обезпечение. На клиентите се предоставят и безплатен пакет застраховки за имота и „Живот". В допълнение към всеки ипотечен кредит Банката може да предостави и лимит за овърдрафт до 5 000 лв.

MKB Unionbank облекчава условията и по ипотечния кредит за финансиране на текущи нужди. Лихвата в евро се намалява до 9.05%, а в лева тя е 11.05%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg