Нови 100 000 лева се добавят към наградния фонд на най-голямото национално състезание за млади предприемачи в България - Награда EMPOWER. Освен 100 000 лева за победителя, 60 000 лева ще вземе класираният на второ място, а 40 000 лева ще вземе третият, класиран в състезанието на Фондация Empower United.

Освен челните три места, парична премия в размер на 5 000 лева ще получи и победителят в категорията "Зелена Награда". Така общият награден фонд на състезанието, в което могат да кандидатстват със своята бизнес идея българи между 18 и 35 годишна възраст, достига над 200 000 лева.

"Целта на тази надпревара е да оценим изключителни идеи, които имат потенциал да се превърнат в работещ бизнес. Допълнителните награди позволяват на втората и третата най-добра идея да получат достатъчно финансиране, за да стартират своята реализация и да потърсят допълнителни инвестиции на по-следващ етап", сподели Томас Хигинс, Председател на Фондация Empower United.

"Всички кандидати трябва да опишат плановете си, подготвени за спечелване на първата награда в размер на 100 000 лева, но е полезно да знаят, че ние ще финансираме не само първия, но и втория, и третия проект", разясни още той.

В продължение на пет месеца, Фондация Empower United организираше открити дискусии, чиято цел беше да разяснят на кандидатите, по какъв начин да структурират и оформят своите идеи и документално, под формата на бизнес план, да кандидатстват за Награда EMPOWER.

Освен четирите месечни срещи в София, открити дискусии бяха направени и в Пловдив и Варна, а общият брой, посетили шестте събития, е близо 2000 души.

Документи за кандидатстване се приемат от 1 май 2010 г. до 30 юни 2010 г. (включително) на адрес: гр. София, ул "Оборище" 36. Всички подробности около кандидатстването и необходимата документация, можете да намерите на сайта на Фондация Empower United.

Конкурсът „Награда Empower за изключителни млади предприемачи" се осъществява от Фондация Empower United със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк.