Moody’s актуализира кредитния рейтинг на Райфайзенбанк (България)

872
Moody’s актуализира кредитния рейтинг на Райфайзенбанк (България)

Moody's Investors Service актуализира Доклада за присъдения през 2007 г. кредитен рейтинг на Райфайзенбанк (България) ЕАД, като дългосрочния и краткосрочен рейтинг за депозити в чуждестранна валута се запазва на Baa3/P-3 така, както и рейтинга за финансова стабилност на банката (BFSR) се запазва на D+.

Рейтингът за финансовата стабилност на банката (BFSR) съответства на кредитна оценка Ba1. В същото време Moody’s потвърди на Райфайзенбанк (България) ЕАД и глобален рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2.

Рейтингите Baa3/P-3 за депозити в чуждестранна валута, присъдени на Райфайзенбанк (България) ЕАД са с положителна перспектива и са равни на рейтинга на България за депозити в чуждестранна валута. В същото време, рейтингът D+ за финансовата стабилност на банката (BFSR) и глобалният рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2 са със стабилна перспектива.

Рейтингът за финансова стабилност на банката (BFSR) се подкрепя от динамичното и бързо растящото присъствие на пазара, изключително добре позиционирана в корпоративния сегмент и разширяващото се проникване в сегмента банкиране на дребно, както и от солидни финансови показатели, като добра рентабилност, качество на активите, добре диверсифицирани източници за финансиране и добра капитализация.

Към юни 2008 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД е четвъртата по големина банка в страната, с активи от 6.99 млрд. лв. и пазарен дял от 10.63%.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg