Moody's Investors Service актуализира Доклада за присъдения през 2007 г. кредитен рейтинг на Райфайзенбанк (България) ЕАД, като дългосрочния и краткосрочен рейтинг за депозити в чуждестранна валута се запазва на Baa3/P-3 така, както и рейтинга за финансова стабилност на банката (BFSR) се запазва на D+.

Рейтингът за финансовата стабилност на банката (BFSR) съответства на кредитна оценка Ba1. В същото време Moody’s потвърди на Райфайзенбанк (България) ЕАД и глобален рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2.

Рейтингите Baa3/P-3 за депозити в чуждестранна валута, присъдени на Райфайзенбанк (България) ЕАД са с положителна перспектива и са равни на рейтинга на България за депозити в чуждестранна валута. В същото време, рейтингът D+ за финансовата стабилност на банката (BFSR) и глобалният рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2 са със стабилна перспектива.

Рейтингът за финансова стабилност на банката (BFSR) се подкрепя от динамичното и бързо растящото присъствие на пазара, изключително добре позиционирана в корпоративния сегмент и разширяващото се проникване в сегмента банкиране на дребно, както и от солидни финансови показатели, като добра рентабилност, качество на активите, добре диверсифицирани източници за финансиране и добра капитализация.

Към юни 2008 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД е четвъртата по големина банка в страната, с активи от 6.99 млрд. лв. и пазарен дял от 10.63%.

Снимка: Profit.bg