Moody’s потвърди рейтингите на Първа инвестиционна банка

627
Moody’s потвърди рейтингите на Първа инвестиционна банка

Рейтинговата агенция Moody’s потвърди рейтинга D за финансова стабилност (BFSR) и рейтинга Ba1 на дългосрочните депозити в чужда и местна валута на Първа инвестиционна банка АД (ПИБ).

Рейтинговата агенция потвърди също така и рейтинга Ba1 за необезпечен дълг и рейтинга Ba2 на подчинения дълг. Това рейтингово действие е резултат от прегледа на рейтингите, започнат през май 2008 г., след продължилото няколко дни изтичане на депозити от банката през втората седмица на май.

Днешното рейтингово действие, което произтича от прегледа, започнат след събитията през м. май, потвърждава факта, че банката е успяла да възвърне доверието на клиентите си и да възстанови депозитите от клиенти на нивата от края на 2007 г.

След края на прегледа Moody’s цитира данни за банката, които показват, че независимо от високите разходи за финансиране, ПИБ поддържа стабилни лихвени маржове и запазва нивото на доходност.

Към края на юни 2008 г. активите на Първа инвестиционна банка, чието седалище е в София, България, възлизат на 4.072 млрд. лв.

Последната сделка по позицията е на цена от 5.69 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...