Morgan Stanley отчете 42% спад в печалбата за първото тримесечие

419
Morgan Stanley отчете 42% спад в печалбата за първото тримесечие

Morgan Stanley, втората по големина инвестиционна банка в САЩ, която отчете първата загуба в историята си преди три месеца, обяви, че печалбата й за първото тримесечие, приключило на 29 февруари, е намаляла с 42%, съобщава Bloomberg. Спадът е по-малък от този, който анализаторите очакваха, след като таксите за инвестиционно банкиране паднаха и стойностите на заемите намаляха.

Нетната печалба на банката за първото тримесечие спада до 1.55 млрд. долара, или 1.45 долара на акция, в сравнение с 2.67 млрд. долара положителен финансов резултат, обявен за същия период година по-рано.

Приходите на Morgan Stanley през първото тримесечие на настоящата финансова година, падат със 17%, до 8.3 млрд. долара. Възвращаемостта на собствения капитал, индикатор, който показва колко ефективно банката реинвестира печалбата, намалява до 19.7% от 30.9%, отчетени година по-рано.

Приходите на банката от инвестиционно банкиране падат с 10% до 1.1 млрд. долара през периода. Приходите на глобалното подразделение за инвестиционно управление на капитали на Morgan Stanley нарастват с 6%, до 1.6 млрд. долара.

Приходите на подразделението на инвестиционната банка за търговия на инструменти с фиксирана доходност спадат с 15%, до 2.9 млрд. долара. Приходите от търговия с ценни книжа скачат с 51%, до 3.3 млрд. долара, в сравнение с 19-процентен спад, обявен вчера от Goldman Sachs.

От 30 ноември, 2007 Morgan Stanley разполага със 118 млрд. долара ликвидни резерви, които включват парични депозити в банки и висококачествени ценни книжа, които могат да бъдат използвани като гаранция. Резервите включват 62 млрд. долара в наличност в компанията майка, 22 млрд. долара в дъщерни банки и 34 млрд. долара в небанкови подразделения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg