„Муудис” дават високи оценки за Банка ДСК

703
„Муудис” дават високи оценки за Банка ДСК

Рейтинговата агенция „Муудис Инвестърз Сървис” потвърди на 2 септември т.г. оценката си за финансовата стабилност на Банка ДСК – D+. Стойността на показателя “финансова стабилност” D+ означава базова кредитна оценка от Ba1.

Тази оценка отразява и се дължи на изключително силните позиции на Банка ДСК на банковия пазар в България и особено на лидерството й в банкирането на дребно.

В своята аргументация “Муудис” изтъкват също добрата финансова основа на банката, подкрепена от силни равнища на доходност, постоянни здравословни маржове на лихвения процент, подобряваща се ефективност, стабилен профил на финансиране и адекватна капитализация.

Инвестиционният рейтинг на Банка ДСК по депозитите в чуждестранна валута остава непроменен – Baa3/P-3 със стабилна перспектива. Трябва да се има предвид, че този рейтинг продължава да бъде ограничаван от кредитния рейтинг на България, определен от “Муудис” също на Baa3.

В анализа на рейтинговата агенция се изтъква, че при повишаване рейтинга на държавата, оценката за Банка ДСК може да бъде подобрена. Рейтингът Baa3/P-3 е един от най-високите за финансова институция в България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...