Всички активни интернет потребители, както частни, така и корпоративни, могат да направят избора си на сайта на асоциация "Банка на годината”, както и на страниците на медийните партньори на официалното награждаване.

Потребителите имат право да гласуват до полунощ на 26 юни.

Официалните данни класират (по азбучен ред, а не по събран брой гласове) първите 10 от общо 30 представители на банковия сектор:

1. Банка ДСК
2. Банка Пиреос България
3. Корпоративна търговска банка
4. Обединена българска банка
5. ПроКредит Банк (България)
6. Първа инвестиционна банка
7. Райфайзенбанк (България)
8. Ситибанк Н.А. - клон София
9. УниКредит Булбанк
10. Юробанк И Еф Джи България

„Банка на клиента“ е една от 7-те категории в навършилата 20 години традиционна класация на финансовия елит - „Банка на годината“.

И тази година престижните статуетки ще бъдат връчени в хотел „Шератон“, където банките отличени в останалите категории: пазарен дял, ефективност, динамика на развитието, чуждестранен банков клон, наградата на „тайния клиент” и големият приз – Банка на годината. Носителят на голямата награда и титла „Банка на годината 2011” ще получи своята статуетка лично от Премиерът на Република България г-н Бойко Борисов.

До сега статуетките „Банка на клиента“ са получавали УниКредит Булбанк, Първа инвестиционна банка, Юробанк И Еф Джи България, Корпоративна търговска банка и др.

Победителите в останалите категории се определят от комитет от финансови експерти сред които Андрей Пръмов, проф. Валери Димитров – председател на Сметната палата, Мария Шишкова – президент на Българския форум на бизнес лидерите, Мария Георгиева – директор на Международния банков институт, Владимир Ташков - изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и др.

Събитието се организира от „Асоциация Банка на Годината“, чиито учредители са доказани професионалисти като финансовият експерт Андрей Пръмов, партньорът в Делойт България - Силвия Пенева, партньорът в Мур Стивънс България - Стефан Ненов, създателят на призовете Банка на годината и собственик на търговската марка, многогодишният издател на в. Пари - Валентин Панайотов, известният специалист по публични комуникации Максим Бехар и др.

Петнадесетото поред връчване на наградите „Банка на годината“ се осъществява с подкрепата на „Борика-Банксервиз”, „Макс Телеком”, „ПОК „Доверие“, „Уестърн Юнион“, „Коника Минолта“, „Майкрософт България“, ОЗК „Застраховане“ и „ДиЕйчЕл Експрес“.

Активните потребители могат да продължат да гласуват както на www.bankoftheyear.bg. Profit.bg е медиен партньор на събитието.