Над 71 млн. лв. свободен ресурс по кредитните линии на ББР

701
Над 71 млн. лв. свободен ресурс по кредитните линии на ББР

С над 71 млн. лева свободен ресурс по кредитните линии на Българска банка за развитие (ББР) разполагат търговските банки за договаряне на нови заеми, показват данните към 31 март 2010 г.

От тях 39 млн. лева са за оборотно и инвестиционно финансиране на малки и средни предприятия, а останалите 32 млн. лева са за целево финансиране на земеделски производители, информират от банката.

В началото на март 2009 г. ББР предостави финансов ресурс от 455 млн. лева на търговските банки на револвиращ принцип за срок от 5 до 10 години. Кредитните институции са длъжни да договарят с крайни кредитополучатели заеми минимум 95% от предоставената им от ББР кредитна линия.

От началото на годината досега са погасени над 500 заема, от които 428 са кредити по програмата за финансиране на селскостопански производители.

Максималният размер на кредитите за оборотно и инвестиционно кредитиране на МСП е до 2 млн. лева с фиксиран таван на лихвата до 8%. Заемитe по кредитната линия за земеделски производители са с максимален размер до 500 хил. лева и фиксирана лихва до 7.5%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg