Левон Хампарцумян е най-известният български банкер, сочат резултатите от анкета в банковия портал banknews.bg.

За главният изпълнителен директор и председател на УС на Уникредит Булбанк са гласували 56.6% от участниците в допитването.

Втората позиция е за Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК, изпреварил Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД и Виолина Маринова, председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Петата позиция в анкетата се заема от Мая Георгиева, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, следвана от Асен Ягодин, изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи България и член на Съвета на директорите.

Сред най-известните банкери у нас попадат още Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Юробанк И Еф Джи България, както и председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка - Цветан Василев, главният изпълнителен директор и председател на УС на МКБ Юнионбанк - Мария Илиева и главния изпълнителен директор на Обединена българска банка - Стилиян Вътев.

Припомняме, че голяма част от гореизброените ще участват във финансовия форум на 2010 г., организиран от Profit.bg "Шумът на парите".

Своето потвърждение вече дадоха Мария Илиева, Асен Ягодин, Петър Андронов, както и главният икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов и заместник-главният изпълнителен директор на Банка Пиреос България Емил Ангелов.

Станете наш почитател във Facebook