Неконсолидираната печалба на БАКБ към септември е 43.3 млн. лв.

699
Неконсолидираната печалба на БАКБ към септември е 43.3 млн. лв.

Нетната неконсолидирана печалба на БАКБ () в края на септември е 43.3 млн. лв. или със 17.8% спрямо същия период на миналата година, когато печалбата е била в размер на 36.76 млн. лв., съобщава x3news, позовавайки се на информация от компанията.

Нетната печалба на консолидирана основа, по неодитирани данни, към 30 септември е близо 44 млн. лв., или с 14.6% над цифрата отпреди година. Тогава печалбата е била 38.33 млн. лв., посочват от банката.

Влошаването на глобалната икономическа ситуация засега не е засегнало съществено БАКБ и нейните клиенти, съобщават от институцията. Оттам уведомяват, че в зависимост от бъдещите развития обаче, е възможно източниците на финансиране да са по-ограничени или на по-висока цена. Поради това ръководството на банката регулира целите си за ръст и засили управлението на риска.

Oт банката смятат, че през периода не са се наблюдавали съществени промени в икономическите тенденции в България, но рискът от настъпване на такива се е повишил.

През първите девет месеца на годината кредитният портфейл на консолидирана основа е нараснал с 12.6%. Качеството на портфейла продължава да е солидно, като провизиите са в размер, достатъчен да покрие евентуални загуби, съобщават от банката.

Коефициентът за капиталова адекватност на трезора на консолидирана основа е 16.95%. Оттам уведомяват, че банката притежава достатъчно собствен капитал, който продължава да расте, благодарение на високите й печалби.  

През изтеклата седмица акциите на БАКБ регистрираха най-сериозно понижение, спрямо останалите компании в BG40. Средната цена за лот се понижи с 44.97% на актуалните 20.5 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...