Бившият президент на САЩ Ричард Никсън е имал хомосексуални отношения с банкер от Маями, известен с връзките си с мафията, се казва в нова биография на бившия държавен глава, която ще излезе от печат през януари.

Според книгата "Nixon`s Darkest Secrets: The Inside Story of America`s Most Trouble President" ("Най-мрачните тайни на Никсън. Най-проблемният американски президент отблизо") на известния журналист Дон Фулсъм бившият държавен глава е имал хомосексуална връзка с най-близкия си приятел, банкерът Чарлз "Бебе" Ребосо, починал през 1989 г., съобщава БГНЕС.

Авторът, който в продължение на повече от 20 години е отразявал дейността на Белия дом, е интервюирал действащи и бивши служители в президентството, които потвърдили интимната връзка между двамата мъже.

В Маями слуховете за тази връзка не са били нещо ново. Президентът е прекарвал много време в същата на Ребосо в Ки Бискейн, но рядко е бил придружаван там от съпругата си Патриша, а обществото било информирано, че двамата мъже играят голф.

Банкерът обаче е бил известен с връзките си с организираната престъпност и макар да е имал няколко срещи с директора на ФБР Едгар Хувър, включително в присъствието на Никсън, федералната полиция публично го обвинява за връзки с Алфред "Биг Ал" Полици и Сантос Трафиканте, двама от най-известни "кръстници" на мафията през 50-те и 60-те години на миналия век.

Според ФБР Ребосо е използвал своята банка за пране на мръсни пари на мафията. Той обаче така и не бива изправен пред съд, очевидно благодарение на протекцията на президента. Книгата разказва също, че Никсън биел съпругата си и че неговите асистенти го наричали помежду си "Нашият пияница", пише испанският "Ел Паис".

Републиканецът Ричард Никсън беше президент в периода 1969-1974 г. и бе принуден да напусне поста заради скандала с подслушвания на Демократическата партия, известен като "Аферата Уотъргейт". Умира 20 години по-късно.