Радослав Миленков е новият член на Управителния съвет на Общинска банка. Той бе избран от Надзорния съвет на ОБ за член на Управителния съвет и встъпи в длъжност на 4.06.2012 г.

Професионалният опит на Радослав Миленков включва различни позиции в областта на банковото дело, одитирането, финансовото моделиране и бюджетиране на финансови институции, инвестиционния мениджмънт, консултантските услуги и др. Непосредствено преди да стане част от Общинска банка, Радослав Миленков е бил Главен изпълнителен директор и Прокурист на Изи Асет Мениджмънт АД, където се е занимавал със стратегическото развитие на компанията и управлението на рисковете. Заемал е длъжностите Главен финансов директор и член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка АД от 2005 до 2011 година, където е отговарял за управлението на финансите и счетоводството на банката. Бил е член на Надзорния съвет на Унибанка АД, Скопие, Македония и Член на Одитния комитет на Първа инвестиционна банка – Албания АД в Тирана, Албания от 2007 до 2011 година. Като директор на „Специализирана служба вътрешен контрол” в ПИБ АД е отговарял за вътрешния одит, а преди това е работил и като одитор в Делойт и Туш България.

„Радослав Миленков беше избран за член на Управителния съвет на Общинска банка заради дългогодишната му успешна дейност в банковия сектор и доказания висок професионализъм. Като член на УС ще отговаря за анализ и оценка на риска, проблемни кредити и финанси”, коментира Сашо Чакалски, Председател на УС и Изпълнителен директор на Общинска банка. „Убедени сме, че като част от управленския екип, той ще работи дългосрочно и ползотворно, както за разширяване дейността на Общинска банка, така и за нейното утвърждаване като стабилна и ефективно работеща финансова институция, която подпомага общините, реалният сектор на икономиката и проекти от обществен интерес”, допълни Чакалски.

Радослав Миленков е завършил Университета за национално и световно стопанство и има магистърска степен по финанси. Има и сертификат за брокер на ценни книжа. Съучредител е на Клуба на Финансовите директори в България.