Райфайзенбанк стартира предлагането на Спестовна програма - иновативен за българския банков пазар продукт за физически лица, който представлява комбинация от Депозитна сметка с годишна лихва до 6% и дебитна карта Maestro.

С новата Спестовна програма на Райфайзенбанк, клиентите получават възможност гъвкаво да спестяват при изгодни лихви, докато харчат средствата си или се разплащат.

При всяко теглене от банкомат или плащане на стоки и услуги с дебитната карта Maestro, сума в размер на 3%, 5% или 10% - по избор на клиента, от стойността на изтеглените пари от банкомат или стойността на плащането, се прехвърлят автоматично по Депозитната сметка.

По този начин се насърчава спестовността, като клиентите могат гъвкаво да заделят от своите средства, които автоматично се трупат в депозитната сметка на собствената им Спестовна програма, лихвата по която достига до 6%.

Спестовната програма на Райфайзенбанк се предлага в лева, без такса за откриване на депозитната сметка и дебитната карта. Основната лихва по Депозитната сметка е 2% годишно, като тя се удвоява на 4% годишно при теглене на пари от банкомат или плащане с картата Maestro поне веднъж месечно в рамките на една година.

Годишната лихва се утроява и достига 6%, ако клиентите теглят средства от банкомат или плащат с картата Maestro поне веднъж месечно в рамките на една година и са теглили или прехвърляли средства от депозитната сметка не повече от два пъти годишно.

Освен автоматичното прехвърляне на суми от дебитната карта, по депозитната сметка на Спестовната програма могат да се довнасят суми на каса или безкасово, да се теглят средства, без такса за внасяне и такса за теглене на суми до 2000 лв., както и да се прехвърлят средства от картата към сметката на банкомат. Чрез депозитната сметка може да се нареждат преводи, като минималната наличност по сметката е 20 лв., които се натрупват от първите средства, прехвърлени от дебитната карта Maestro. Лихвата, натрупана по Депозитната сметка се изплаща веднъж годишно - на датата на откриване на сметката или при закриването й.

Новата Спестовна програма на Райфайзенбанк включва и безплатно интернет банкиране Райфайзен Онлайн, което допълнително улеснява управлението на собствените средства, както и възможност за получаване на SMS известия за всяка транзакция, извършена с дебитната карта. От Спестовната програма под надслов "Спестявай, докато харчиш" могат да се възползват и клиенти, които вече имат дебитна карта Maestro, издадена от банката.