„ОББ Патримониум Земя" е името на новия секторен договорен фонд, който ОББ Асет Мениджмънт започва да предлага на пазара от утре, 30 януари.

Основното предназначение на фонда е да инвестира в акции на Дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) в страната и в чужбина с преимуществена насоченост в земеделска земя, офисни и логистични площи.

Новият фонд е разработен специално за българския инвеститор с основната цел да предостави възможност за инвестиции в портфейл от стойностни компании, свързани със земеделската земя.

За по-добрата диверсификация на инвестиционния портфейл ще бъдат включени и акции на чужди европейски компании от съответните сектори. Съществена характеристика на фонда е липсата на такси при покупки или продажби на дялове, както и възможността свободно да се преминава от „ОББ Патримониум Земя" към някой от другите фондове, управлявани от ОББ Асет Мениджмънт и обратно.

„ОББ Асет Мениджмънт" АД е част от групата на NBG - Национална Банка на Гърция, която към момента управлява над 35 взаимни фонда в Люксембург и Гърция. Акционери в управляващото дружество са „Обединена Българска Банка" АД и NBG Асет Мениджмънт, Гърция.