ОББ Асет Мениджмънт пусна нов за българския финансов пазар продукт - ваучер за покупка на дялове от своите взаимни фондове, съобщиха от банката за Profit.bg.

Ваучерът може да бъде на стойност от 100 до 500 лв. и да бъде инвестиран по преценка на клиента в един от трите фонда, управлявани от компанията - високорисковият фонд „ОББ Премиум Акции” (с висока доходност), фонд с умерено ниво на риск (и умерена доходност) - „ОББ Балансиран Фонд” или фонд с ниско ниво на риск (и съответно по-ниска доходност) - „ОББ Платинум Облигации”.

Ваучерът за покупка на дялове може да бъде закупен единствено и само в клоновата мрежа на ОББ АД в София, както и в офиса на ОББ Асет Мениджмънт в София на бул. „Тодор Александров” 9. Той става валиден единствено след депозирането му лично от страна на лицето, на чието име е издаден.

Ваучерът е валиден за срок от 1 месец, считано от датата на закупуването му. В случай на неявяване на лицето, на чието име е издаден, в рамките на едномесечния срок, паричните средства, които сте вложили за ваучера, ви се възстановяват по банков път в срок от 3 работни дни.

При депозиране на ваучера, лицето, на чието име е издаден, се задължава да представи своя ваучер и документ за самоличност. Управляващото дружество запазва представения ваучер в оригинал. Записването на дялове ще бъде извършено по цена, валидна за деня на неговото явяване в офиса на ОББ Асет Мениджмънт АД, а поръчката може да бъде изпълнена по емисионна стойност в рамките на 24 часа.

В момента в трите си фонда ОББ Асет Мениджмънт управлява средствата на над 2000 частни лица и фирми. В края на 2007 г. активите на вложителите в тези фондове отбелязаха ръст от над 310%, в сравнение с началото на годината. Добрите си резултати дружеството дължи на отличния екип от финансови специалисти, както и на дългогодишния опит в управлението на взаимни фондове на NBG (Национална Банка на Гърция). ОББ Асет Мениджмънт е част от групата NBG от 2004 г., а самата NBG управлява взаимни фондове от 1972 г.