В началото на 2008 година Обединена българска банка (ОББ) и Българска федерация по гребане (БФГ) подписаха договор, по силата на който банката ще получи статута на генерален спонсор на БФГ и националния отбор по гребане за 2008 г.

Спонсорският статут на ОББ включва европейски и световни първенства, световна купа, както и националните първенства - държавен шампионат по ергометър и държавен отборен и индивидуален шампионат.

Споразумението между ОББ и БФГ гарантира следните премии за медали на състезателите от националния отбор: за олимпийско злато - 50 000 лева, за първо място на европейско първенство – 15 000 лева, както и 10 000 лева за спечелване на световната купа.

„ОББ е с дългогодишни традиции в подкрепата на българския спорт”, казва господин Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на финансовата институция.

„Банката бе генерален партньор на олимпийския ни отбор за игрите в Атина през 2004 година, а сега обединява усилията си с тези на Федерацията по гребане за достигането на основната цел – успех на българското гребане и българския спорт през "олимпийската" 2008 г.”

Първото официално състезание на БФГ със спонсорското присъствие на ОББ ще бъде държавното първенство по ергометър, което ще се проведе на 1 март в Националната спортна академия. Шанс да премерят сили с водещите ни състезатели ще имат всички журналисти, пожелали да се включат в специално организираната за тях надпревара.