ОББ финансира до 95 % от заявените земеделски евросубсидии

482
ОББ финансира до 95 % от заявените земеделски евросубсидии

Обединена Българска Банка предлага и през 2008 г. на всички земеделски производители, ползващи земеделска земя, своя продукт „Земеделски заем срещу европейска субсидия”. За целта, земеделските производители трябва да са подали заявления за подпомагане по схеми и мерки на Общата селскостопанска политика.

Предназначението на продукта е мостово кредитиране, в размер до 95 % от общия размер на заявените за получаване преки доплащания (субсидии) за отделния земеделски производител.

Кредитът e оборотен, в лева, като минималният допустим размер е 5 хил. лв. Размерът на кредита се определя на база издаденото от Държавен фонд Земеделие удостоверение за заявените площи – до 95% от очакваната субсидия, вписана в удостоверението.

Срокът на кредита е до изплащане на субсидията, но не по-късно от 31 март. Като обезпечение се приема само субсидията. Погасяването е еднократно, с получените субсидии, които трябва да бъдат преведени по сметка в ОББ.

Още по темата: Обединена българска банка с печалба от 52.5 млн. лв. за тримесечието

ОББ взе наградата на БФБ за развитие на инвестиционното банкиране през 2007

Кои са най-големите банки в България?

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg