ОББ подобри условията за финансиране на проекти по еврофондовете

550
ОББ подобри условията за финансиране на проекти по еврофондовете

Обединена Българска Банка бе първата банка, която създаде специализирани продукти за кредитиране на проекти по оперативните програми на ЕС- инвестиционен и мостови кредит. Тя предлага на своите клиенти кредитиране на проектите им в размер до 100% от общите допустими разходи, съобщиха за Profit.bg от кредитната институция.

При самоучастие на кредитополучателите във финансиране на дейностите по проектите обаче банката предоставя по-атрактивни лихвени нива. Максималният срок на кредитиране е 10 години.

За да насърчи участието на бизнеса в проекти по оперативните програми на ЕС и да облекчи предприемачите при осигуряване на финансирането им, банката промени изискванията си за обезпечаване на кредити под програмите.

Освен одобрената безвъзмездна помощ, като допълнително обезпечение вече се приемат дълготрайни активи, включително новопридобитите, покриващи минимум 100% размера на кредита – досега банката изискваше минимум 125% обезпеченост на кредитите.

Мостовият кредит по програмите е с размер до размера на одобрената безвъзмездна помощ, при лихва 6.95 % за кредити в евро и с максимален срок – срокът за извършване на инвестициите по проекта, увеличен с 6 месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...