Общинска банка със 17% от кредитната и 24% от депозитната база на общината

2784
Общинска банка със 17% от кредитната и 24% от депозитната база на общината

Общинска банка работи вече на печалба шест месеца, след като бяха регистрирани сериозни загуби. „След доста усилия успяхме да обърнем тенденцията, да подобрим всички качества на банката, да оптимизираме портфейла и да сме оптимисти за резултатите на банката към края на годината“, коментира Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка, пред Profit TV.

Увеличението на капитала е важен елемент за стабилността на банката. Работи се в момента, предстои общо събрание, на което ще бъде обявен размерът на увеличението на капитала и всеки от акционерите ще може да запише пропорционално на своя дял.

За нас е изключително важно да чувстваме подкрепата на основния си акционер. Банката е общинска, тя има задачи, които да решава в публичната сфера, работим със Столична община, затова работата с този основен акционер е много важна и тази подкрепа, която получихме, ни кара да сме оптимисти за развитието.

Наред с това банката запазва дела си в общинското финансиране. Имаме около 17% от кредитирането и 24% от депозитната база, така че оставаме банка, която работи с общините и търси тяхната подкрепа.

Очакваме значителен ръст на ритейла в началото на следващата година, тъй като това е дейност, която дава своите плодове не веднага, а след упорит и целенасочен труд, каза още Сашо Чакалски.

В корпоративния ни портфейл има много доходоносни и стабилни клиенти, които ще ни помогнат за добри резултати, но наред с това, истинските големите резултати ще дойдат, след като развием ритейла, където вече предлагаме добри продукти и резултатите се усещат, заяви изпълнителният директор на Общинска банка.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg