Общинска банка работи вече на печалба шест месеца, след като бяха регистрирани сериозни загуби. „След доста усилия успяхме да обърнем тенденцията, да подобрим всички качества на банката, да оптимизираме портфейла и да сме оптимисти за резултатите на банката към края на годината“, коментира Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка, пред Profit TV.

Увеличението на капитала е важен елемент за стабилността на банката. Работи се в момента, предстои общо събрание, на което ще бъде обявен размерът на увеличението на капитала и всеки от акционерите ще може да запише пропорционално на своя дял.

За нас е изключително важно да чувстваме подкрепата на основния си акционер. Банката е общинска, тя има задачи, които да решава в публичната сфера, работим със Столична община, затова работата с този основен акционер е много важна и тази подкрепа, която получихме, ни кара да сме оптимисти за развитието.

Наред с това банката запазва дела си в общинското финансиране. Имаме около 17% от кредитирането и 24% от депозитната база, така че оставаме банка, която работи с общините и търси тяхната подкрепа.

Очакваме значителен ръст на ритейла в началото на следващата година, тъй като това е дейност, която дава своите плодове не веднага, а след упорит и целенасочен труд, каза още Сашо Чакалски.

В корпоративния ни портфейл има много доходоносни и стабилни клиенти, които ще ни помогнат за добри резултати, но наред с това, истинските големите резултати ще дойдат, след като развием ритейла, където вече предлагаме добри продукти и резултатите се усещат, заяви изпълнителният директор на Общинска банка.