На 31 март 2008 г. Първа инвестиционна банка проведе редовно годишно Общо събрание на акционерите, съобщиха от институцията.

На Общото събрание бяха приети предложените от УС на Първа инвестиционна банка доклад на Управителния съвет за дейността на Първа инвестиционна банка през изтеклата 2007 г., доклад на специализираното одиторско предприятие за извършения одит на годишния финансов отчет на Банката за 2007 г., годишният финансов отчет на Банката за 2007 г., отчет на директора за връзки с инвеститорите на Първа инвестиционна банка АД за дейността му през 2007 г.

С мнозинство Общото събрание реши цялата нетна печалба на Първа инвестиционна банка за 2007 год., възлизаща на 50.1 млн. лв. да се капитализира, като се отнесе към други резерви с общо предназначение. По този начин ще се увеличи капиталовата база на ПИБ.

Общото събрание избра за специализирано одиторско предприятие за 2008 КПМГ България ООД и освободи от отговорност членовете на управителния и надзорния съвет на Първа инвестиционна банка за дейността им през 2007 г.

Днес акциите на компанията загубиха 4.27% от стойността си, до средно ниво 7.77 лв.