Общото събрание реши Първа инвестиционна банка да капитализира печалбата за 2007 г.

666
Общото събрание реши Първа инвестиционна банка да капитализира печалбата за 2007 г.

На 31 март 2008 г. Първа инвестиционна банка проведе редовно годишно Общо събрание на акционерите, съобщиха от институцията.

На Общото събрание бяха приети предложените от УС на Първа инвестиционна банка доклад на Управителния съвет за дейността на Първа инвестиционна банка през изтеклата 2007 г., доклад на специализираното одиторско предприятие за извършения одит на годишния финансов отчет на Банката за 2007 г., годишният финансов отчет на Банката за 2007 г., отчет на директора за връзки с инвеститорите на Първа инвестиционна банка АД за дейността му през 2007 г.

С мнозинство Общото събрание реши цялата нетна печалба на Първа инвестиционна банка за 2007 год., възлизаща на 50.1 млн. лв. да се капитализира, като се отнесе към други резерви с общо предназначение. По този начин ще се увеличи капиталовата база на ПИБ.

Общото събрание избра за специализирано одиторско предприятие за 2008 КПМГ България ООД и освободи от отговорност членовете на управителния и надзорния съвет на Първа инвестиционна банка за дейността им през 2007 г.

Днес акциите на компанията загубиха 4.27% от стойността си, до средно ниво 7.77 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg