Очаква се повишение в размер на 5 пъти при лошите облигационни емисии в САЩ през 2007 г.

475
Очаква се повишение в размер на 5 пъти при лошите облигационни емисии в САЩ през 2007 г.

Очаква се лошите високорискови облигации да се повишат пет пъти през настоящата година - от 26-годишния си минимум към края на изминалата година при ниво от 0.9%, сочат прогнози на рейтинговата агенция Moody's.

Съотношението на облигациите, които се очаква да влязат в групата на такива, по които не се извършват плащания, или т. нар. "измамни" плащания, се очаква да нарасне до 4.8% през настоящата година, както и да достигне нивото от 5% до края на следващата.

Причина за тези очаквания е прогнозираното забавяне на световния икономически ръст, както и задълбочаването на кризата на ипотечните пазари в САЩ.

Смята се, че краят на изминалата година ще бъде минималната точка за измамите при високодоходните облигации.

За лоши облигации се считат тези, при които издателят им закъснее с планираните плащания с повече от един месец.

Пропуснатите през изминалата седмица плащания на веригата от бюфети - Buffets Inc., по издадените им облигации, повишиха очакванията, че все повече емитенти ще срещат затруднения по покриване на своите задължения.

Инвеститорите започват да изискват все повече доходност, за да инвестират във високорискови корпоративни облигации.

Средната доходност, която подобен род облигации предлагат, е с 6.27 процентни пункта повече, в сравнение с тази на държавните щатски облигации.

От началото на годината рейтинговата агенция Moody's е занижила кредитния рейтинг на 14 емисии облигации и го е завишила на 10 такива.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg