Оповестяват заплатите, но не на всички

914
Оповестяват заплатите, но не на всички

Информацията за заплатите на служителите в публичните компании (без ДВИ) ще бъдат оповестена публично.

Това гласи проект на промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа, подготвен от Комисията за финансов надзор, научи Profit.bg.

На оповестителен режим ще подлежи информацията за възнагражденията на заемащите длъжността заместник-директор, икономически, финансов или търговски директор, директор или ръководител направление, главен инженер в производствено предприятие, ръководител-качество или управител или директор на клон.

След приемането на промените от Министерски съвет на „светло" ще излязат заплатите на всички подназорни лица :публични компании, включително 5-те банки, застрахователи, пенсионноосигурителни дружества и здравноосигурителни компании, управляващи дружества и др.

Остава обаче открит въпроса защото промяната се налага само за поднадзорните лица и защо промените се правят, след като те не са задължителни от ЕС.

И защо информацията и промените ще засегнат само 5-те публични банки - ПИБ, КТБ, ЦКБ, СИБАНК и БАКБ, а не всичките, осъществяващи дейност в страната.

Не е ли време отново да бъде повдигнат въпроса за обединението на двата надзора?

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg