От 7 април започва работа новият касов център на БНБ

882
От 7 април започва работа новият касов център на БНБ

От 7 април ще започне работа новият касов център на Българската народна банка. Той е на бул. „Цариградско шосе" №117 в София. Откриването му е в изпълнение на Стратегията за развитие на БНБ за реорганизиране на налично-паричното обръщение в страната.

В касовият център се премества цялото обслужване на търговските банки и бюджетните организации.

В центъра ще се извършват следните дейности като размяна на български банкноти и разменни монети; обмяна на български банкноти и разменни монети с неизтекъл срок на обмяна; непосредствена замяна на повредени български банкноти и разменни монети, съгласно изискванията на Наредба 18 на БНБ от 2005 г.; покупка и продажба на евро банкноти; покупка на банкноти, подразделения на евро (старите валути на страните, приели еврото като национална валута); размяна на евро банкноти; продажба на нови емисии български банкноти и монети за нумизматични цели.

От 7 април т. г. в централната сграда на БНБ на пл. „Княз Александър І" ще се извършват единствено продажба на български банкноти и монети за нумизматични цели, приемане на такси за сейфове в Обществен трезор на БНБ и приемане/изплащане на банкноти и разменни монети при внасяне по/теглене от сметка, чийто титуляр са бюджетни организации и други лица по чл. 39 от ЗБНБ.

Българската народна банка обръща внимание, че от 7 април 2010 г. в касовия център на БНБ трябва да се изпращат български банкноти за отложена замяна - адресирани до Комисията за оценка за стойност на повредени банкноти, и банкнотите и монетите за оценка за истинност, чиито получател е отдел "Национален център за анализ".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg