Финландската компания Фератум, предоставяща бързи кредити, стъпи на българския пазар. Компанията дава бързи заеми от 80, 160 и 240 лв., за които се кандидатства чрез SMS или онлайн на сайта на компанията. Клиентите получават парите си, преведени в банковите си сметки за много кратко време след получаване на кандидатурата за заем, информираха за Profit.bg от дружеството.

Компанията одобрява и отпуска сумите, без да изисква от клиентите си да представят бланки за внесени суми или доказателства за доходи. Също така не се изисква и обяснения за целта, за която се иска заема.

Срокът за връщане на кредита е 15 дни. При връщането му не се начисляват лихви, а се дължи такса, която зависи от размера на отпуснатия кредит. Таксите са съответно за 80 лв. - 20 лв., за 160 лв. - 40 лв. и за 240 лв. - 60 лв. При всяко следващо кандидатстване , клиентът ползва отстъпка от таксата, се посочва в съобщението.

Всички частни лица, на възраст от 21 до 70 години, с чиста кредитна история, могат да кандидатстват за бърз заем. Обикновено бързи кредити искат хора, които се нуждаят от малко допълнителна парична помощ за текущия месец. Бързите кредити са популярни сред тези, които не желаят или поради една или друга причина не могат да получат кредитна карта.

Освен в България, Фератум оперира в още 12 европейски страни, между които Финлнадия, Швеция, Холандия, Испания, Полша, Словения и Естония.