Първа инвестиционна банка отбеляза 10-годишнината от създаването на клон Русе с пищно тържество на 02.10 в драматичен театър „Сава Огнянов”. Над 120 клиенти и партньори присъстваха на коктейла по случай рождения ден на ПИБ в крайдунавския град.

Гостите бяха приветствани от Матьо Матеев, председател на Управителния съвет на ПИБ и Маргарит Вутов, управител на клон Русе. Присъстващите имаха възможност да се насладят на уникалния глас на Стефан Илчев и инструменталните изпълнения на група Стрингс.

Първа инвестиционна банка уважи своите клиенти с подаръци в 4 категории – най-възрастен клиент, най-млад клиент, най-дългогодишен и най-нов клиенти. Те получиха юбилейни медали и грамоти от Матеев. Председателят на Управителния съвет на ПИБ връчи и грамотата за мениджър с най-голям принос за развитието на клона на Маргарит Вутов. „

Маргарит Вутов получи плакет и от Областната управа на Русе за принос на Първа инвестиционна банка в развитието на региона. „През всичките тези години ПИБ с поредица от благородни жестове показа, че е социално отговорна компания. Бих искала да ви благодаря от името на областната управа за взаимното доверие и партньорство.”, заяви Мария Димова, областен управител на Русе.

ПИБ-клон Русе е създаден през 1998 г. и стартира дейността си с 11 служители. Днес служителите на Първа инвестиционна банка в дунавския град са 34. През тази година в града отвори врати нов офис на банката в центъра на града. ПИБ е лидер по издадени карти в Русе. Клиентите на ПИБ в града надхвърлят 20 000, като фирмите са над 15% от тях.
Първа инвестиционна банка разполага към момента със 131 офиса в цялата страна. През тази година финансовата институция работи активно върху разширяването на изградената клонова мрежа.